Low&Slow oftewel Amerikaanse Barbecue

We zijn gestart met de Low&Slow workshop naar aanleiding van de publicatie van ons boek Hete Rook.

In deze cursus behandelen we onder anderen de klassieke Amerikaanse barbecue gerechten: Brisket, (Pulled) Pork, Ribs en Kip. De cursist leert hoe je deze gerechten voor thuis kan bereiden. Daarnaast geven we een inkijkje hoe je deze kan opwaarderen naar wedstrijdkwaliteit. We laten dan bijvoorbeeld zien wat een 'money muscle' is, hoe injecteren werkt en het verwijderen van het vet van kippenvelletjes. Terwijl deze gerechten rustig aan het garen zijn, gaan we iets dieper in op het roken van vis en worst. We behandelen pekelen en marineren en het gebruik van verschillende rookhoutsoorten en rubs.

Het programma beslaat 5-6 uur, vanwege de lange projecten die we op lage temperatuur doen. We beginnen dus al om 11:00 uur. Tijdens de workshop staat er een flink aantal apparaten te roken, waarbij we kunnen kijken naar verschillende stookwijzen en technieken. We werken met een offset smoker, Gateway drum smokers en Big Green Egg.

Let op: De prijs van de cursus is inclusief een waardebon van €15,00 op alle boeken van deze webshop. Voor het verzilveren van de kortingscode, kunt u me mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik neem altijd boeken mee naar de workshops, daar kunt u bijvoorbeeld 2 waardebonnen inleveren tegen 1 Hete Kolen – Compleet.

Neem voor meer informatie contact met mij op:

Het Kookvuur
Jeroen Hazebroek
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 010 848 88 66

Workshops Low & Slow

Basistechnieken Kamado

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met kamado’s (met name Big Green Egg). De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de kamado.

Er zijn apparaten beschikbaar van meerdere merken in compact formaat (Kamado Joe, Monolith, Primo en The Bastard), daarnaast 3 of 4 grote modellen van Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes een menu te maken. Maximaal met z’n tweeën op een compact en maximaal met 4 personen op een grote Big Green Egg. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met een kamado aan de slag te gaan. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal zestien.


Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.