Masterclass Kamado

Inhoud Masterclass Kamado

In de Kamado masterclass gaan we dieper in op de materie. Het is de bedoeling dat je samen met ons een paar dingen aanpakt die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen. Op die manier heb je het in ieder geval een keertje gezien of zelfs aan meegewerkt.

Daarna kan je thuis met vertrouwen een geheel menu met meerdere gangen van de Kamado maken. We bereiden een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Als een gerecht klaar is, dan proeven we dit centraal. We werken met meerdere Big Green Eggs (met name Large en medium), daarnaast met compact of 33 cm modellen van Kamado Joe, Primo, Monolith en the Bastard. De groepsgrootte is minimaal acht en maximaal zestien personen.

Let op: De prijs van de cursus is inclusief een waardebon van €15,00 op alle boeken van deze webshop. Voor het verzilveren van de kortingscode, kunt u me mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik neem altijd boeken mee naar de workshops, daar kunt u bijvoorbeeld 2 waardebonnen inleveren tegen 1 Hete Kolen – Compleet.

Het programma is seizoensafhankelijk, hieronder vindt u een voorbeeld.

Inhoud Kamado Masterclass algemeen:

  • Spit bereiding versus kip op een standaard
  • Rauw brooddeeg op de steen of in een Dutch Oven
  • Grote stukken vlees: Heen en weer grillen
  • Vis op de rookplank versus warm gerookte vis
  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
  • Een nieuw dessert: Creme brulee of clafoutis

Daarnaast geven we zo'n twee keer per jaar een Low&Slow cursus. Hierbij maken we gebruik van meerdere metalen smokers, naast de kamado’s.

Mogelijkheden voor BBQ Groeps Arrangementen

Workshops Kamado Masterclass

Basistechnieken kamado

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met kamado’s (met name Big Green Egg). De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de kamado.

Er zijn apparaten beschikbaar van meerdere merken in compact formaat (Kamado Joe, Monolith, Primo en The Bastard), daarnaast 3 of 4 grote modellen van Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes een menu te maken. Maximaal met z’n tweeën op een compact en maximaal met 4 personen op een grote Big Green Egg. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met een kamado aan de slag te gaan. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal zestien.


Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.