Workshops

 • Wij bieden sinds 2014 weer workshops aan op individuele inschrijving.

  In deze eerste workshop behandelen we de basistechnieken van het koken op de Kamado. We werken met een Kamado Joe Junior, een Primo Junior, een Monolith Icon, een Bastard Compact, een BGE medium en de BGE large. We bemannen de kleinere Kamado's met 2 personen en de BGE Large met 3 tot 4 personen.

  De groepsgrootte is minimaal acht en maximaal zestien personen.

  Let op: De prijs van de cursus is inclusief een waardebon van €15,00 op alle boeken van deze webshop. Voor het verzilveren van de kortingscode, kunt u me mailen op info@hetkookvuur.nl. Ik neem altijd boeken mee naar de workshops, daar kunt u bijvoorbeeld 2 waardebonnen inleveren tegen 1 Hete Kolen – Compleet.

  Inhoud Kamado Basistechnieken:

  • Introductie van de Kamado
  • Aanmaken en de brandstof

  • Het roken van vis op lage temperatuur

  • Pizza bakken op hoge temperatuur

  • Grillen van een steak en groenten

  • Het bereiden van een nagerecht

 • Off-set smoker, drum en kamado, we werken alleen met hout en houtskool in deze klassiek Amerikaanse workshop. We versnellen de boel wel iets, zodat je binnen 8 uur een brisket geproefd kan hebben. Verder roken we kip, pulled pork en rubs en we pakken op verzoek 1 of 2 andere delen erbij om te oefenen. Mail na aanmelding metjeroen@hetkookvuur.nlvoor een custom-invulling van de workshop.

  Amerikaanse barbecue is meer dan alleen grote stukken vlees roken, maar het is wel het belangrijkste! We praten in deze cursus veel over inpakken en uitpakken, roken, rusten en aansnijden. Je leert daarnaast zelf een rub maken, de drie basissauzen en groentebegeleiding.

  Recepten en bereidingen zijn terug te vinden in het boek "Hete Rook".

 • In de Kamado masterclass gaan we dieper in op de materie. Het is de bedoeling dat je samen met ons een paar dingen aanpakt die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen. Op die manier heb je het in ieder geval een keertje gezien of zelfs aan meegewerkt.

  Daarna kan je thuis met vertrouwen een geheel menu met meerdere gangen van de Kamado maken. We bereiden een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Als een gerecht klaar is, dan proeven we dit centraal. We werken met meerdere Big Green Eggs (met name Large en medium), daarnaast met compact of 33 cm modellen van Kamado Joe, Primo, Monolith en the Bastard. De groepsgrootte is minimaal acht en maximaal zestien personen.

  Let op: De prijs van de cursus is inclusief een waardebon van €15,00 op alle boeken van deze webshop. Voor het verzilveren van de kortingscode, kunt u me mailen op info@hetkookvuur.nl. Ik neem altijd boeken mee naar de workshops, daar kunt u bijvoorbeeld 2 waardebonnen inleveren tegen 1 Hete Kolen – Compleet.

  Het programma is seizoensafhankelijk, hieronder vindt u een voorbeeld.

  Inhoud Kamado Masterclass algemeen:

  • Spit bereiding versus kip op een standaard
  • Rauw brooddeeg op de steen of in een Dutch Oven
  • Grote stukken vlees: Heen en weer grillen
  • Vis op de rookplank versus warm gerookte vis
  • Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
  • Een nieuw dessert: Creme brulee of clafoutis

  Daarnaast geven we zo'n twee keer per jaar een Low&Slow cursus. Hierbij maken we gebruik van meerdere metalen smokers, naast de kamado’s.

 • Ouderwets fikkie stoken met een grote braai, een Argentijnse vuurplaats, een ofyr en een cowboy-grill. Leer meer over houtsoorten, potjiekos en Dutch oven. Meld je aan om de verschillen en de overeenkomsten tussen braai, shashlik, churrasco en asado te ervaren. We sluiten af met een gezamelijke maaltijd aan een grote tafel.

  Braai is meer dan barbecue, het is een samenkomst van familie, vrienden of gelijksgestemde geesten. Het samen koken en eten aan een houtvuur schept een band.

  Bij het opstoken van de vuurplaatsen kijken we naar de verschillen en de overeenkomsten van de modellen. Welke manier van aansteken is handiger? Welke houtsoorten gebruiken we in het begin en welke later in het stookproces?

  Een vuurplaats vraagt natuurlijk om spiezen en grotere bereidingen, daarnaast sjouwen we wat af met gietijzer voor potjiekos en Dutch oven cooking. Het komt allemaal samen in de gezamelijke maaltijd. Recepten en bereidingen zijn terug te vinden in het boek "Het Ultieme open vuur- en braaiboek".

4 146

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.