Low&Slow oftewel Amerikaanse Barbecue

We zijn gestart met de Low&Slow workshop naar aanleiding van de publicatie van ons boek Hete Rook.

In deze cursus behandelen we onder anderen de klassieke Amerikaanse barbecue gerechten: Brisket, (Pulled) Pork, Ribs en Kip. De cursist leert hoe je deze gerechten voor thuis kan bereiden. Daarnaast geven we een inkijkje hoe je deze kan opwaarderen naar wedstrijdkwaliteit. We laten dan bijvoorbeeld zien wat een 'money muscle' is, hoe injecteren werkt en het verwijderen van het vet van kippenvelletjes. Terwijl deze gerechten rustig aan het garen zijn, gaan we iets dieper in op het roken van vis en worst. We behandelen pekelen en marineren en het gebruik van verschillende rookhoutsoorten en rubs.

Off-set smoker, drum en kamado, we werken alleen met hout en houtskool in deze klassiek Amerikaanse workshop. We versnellen de boel wel iets, zodat je binnen 8 uur een brisket geproefd kan hebben. Verder roken we kip, pulled pork en rubs en we pakken op verzoek 1 of 2 andere delen erbij om te oefenen. Mail na aanmelding metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor een custom-invulling van de workshop.

Amerikaanse barbecue is meer dan alleen grote stukken vlees roken, maar het is wel het belangrijkste! We praten in deze cursus veel over inpakken en uitpakken, roken, rusten en aansnijden. Je leert daarnaast zelf een rub maken, de drie basissauzen en groentebegeleiding.

Recepten en bereidingen zijn terug te vinden in het boek "Hete Rook".

 

Neem voor meer informatie contact met mij op:

Het Kookvuur
Jeroen Hazebroek
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops Low & Slow

Het Kookvuur heeft als eerste in Europa het Official Workshop keurmerk van Big Green Egg ontvangen. Hiermee geeft Big Green Egg haar stempel van goedkeuring op de inhoud en de wijze van lesgeven in de workshop.

Workshop locatie op de kaart

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.